Personnel Matters
Flexibel HR voor jouw onderneming

Wat kan ik voor  jou betekenen?

Personeelshandboek

Heb je naar aanleiding van de Wet Transparante en Voorspelbare arbeidsvoorwaarden behoefte aan een personeelshandboek of een update hierop (hardcopy of digitaal), neem contact op. Meer informatie? klik hier

HR-scan

De HR-scan maakt inzichtelijk hoe de HR organisatie ervoor staat. Ik inventariseer en analyseer, met behulp van jouw input de HR-organisatie op beleid, processen, uitvoering en arbeidsrecht. Ik beoordeel onder andere het arbeidsvoorwaardenpakket, de arbeidsovereenkomsten en het ziekteverzuim binnen de onderneming. 

HR-optimalisatie

Op basis van de HR-scan of al door jouw onderneming bepaalde behoeften, formuleren we samen de doelen en doe ik een voorstel voor een projectplan. Hierna vertaal ik dit HR projectplan naar praktische deelplannen.  

HR-Flexibel

Ad-hoc HR advies, middels de HR STRIPPENKAART. Geen vaste kosten en altijd een vaste sparringpartner, HR expertise en een ervaren HR-adviseur.

Workshop / presentatie over een HR-actualiteit

Het geven van een presentatie aan een (kleine) groep ondernemers over een actualiteit op het gebied van wet-en regelgeving of andere HR-topics. Recent heb ik een workshop / interactieve presentatie gegeven over Wet arbeidsmarkt in Balans. Dit kan uiteraard ook digitaal. 

Opzetten van je HR-afdeling

Is het je ambitie om uit te breiden met je onderneming en ben je op zoek naar iemand die vanuit een praktische insteek dit stap voor stap voor jou gaat doen, dan ben je bij mij aan het goede adres. Door voor mij te kiezen, kies je voor jarenlange ervaring in het bedrijfsleven, jarenlange operationele, tactische en strategische HR ervaring  aangevuld met de flexibiliteit van een zzp-er.

Werving & Selectie

Op zoek naar die nieuwe aanwinst om je team te versterken? Ik kijk graag met je mee. Naar je tekst, de kanalen van je werving, de selectie van de brieven én tijdens de gesprekken. Werk je met uitzendbureaus, ik regel de communicatie. Ik krijg daar energie van, jij ook?

Ik kan je adviseren over het arbeidscontract met in achtneming van de actuele wet-en regelgeving. Gaat er iets veranderen in de wet-en regelgeving dan anticipeer ik daar op.

Ziekteverzuim

Heb je een hoog ziekteverzuim percentage? Heb je een medewerker die zich (ineens) vaak ziek meldt of langdurig uitvalt? Ik help je het goede gesprek te voeren met de medewerker en ontzorg jou in de communicatie met een bedrijfsarts. Ik heb jarenlange ervaring met de Wet Verbetering Poortwachter en heb een netwerk als het gaat om arbeidsdeskundigen en 2de spoortrajecten.

Ik help je aan een korte en simpele ziekmeldinstructie voor je medewerkers. Met mijn coachingservaring kan ik ook het gesprek aangaan met je medewerker: wat is er aan de hand en waarbij kun je als werkgever ondersteunen? Je kunt je uiteraard verzekeren tegen de kosten, maar het liefst voorkom je dat en heb je een gemotiveerde medewerker die aan het werk is, toch?

Ontwikkeling en Opleiding

Je bedrijf groeit, werkzaamheden veranderen en medewerkers groeien al dan niet mee. Denk aan een opleiding (kennis) en persoonlijke ontwikkeling (vaardigheden). Ook hierbij kan ik van toegevoegde waarde zijn. Welke taken zijn er, welke competenties horen daarbij en hoe zorg je dat je medewerker 'fit for the job' blijft. Ieder mens is uniek en heeft zijn eigen unieke behoefte(n).

Arbeidsrechtelijke situaties en ontslag

Is de match er niet meer? Samen bekijken we wat er nodig is om de match te herstellen of om de overeenkomst te laten eindigen. Er is altijd een weg te vinden, die recht doet aan de vaak jarenlange relatie.

Sparren

Gewoon even sparren met een frisse, hedendaagse blik met een bak ervaring? Het kan allemaal.

Hierboven staat slechts een globale greep uit de verschillende HR onderwerpen waarbij ik kan adviseren en ondersteunen. De wijze waarop is laagdrempelig. Mijn missie is zoveel mogelijk kleine ondernemingen hoogwaardig HR advies te bieden op een laagdrempelige manier. Heb jij mij nodig dan schakel je mij in, heb je mij niet nodig dan neem je later weer contact op. Samen werken we aan de relatie. 

Uitgebreide informatie over hoe ik werk

E-mailen
Bellen
Info
Instagram
LinkedIn